Menu Content/Inhalt
Home
Gebroken glimlach Afdrukken E-mail

 Als je gezicht er anders uitziet…

Jeugdboek ‘Gebroken glimlach’ maakt het leven met een gelaatsafwijking bespreekbaar


Boek bestellen

Gebroken glimlach is een optimistisch boek over een meisje dat leert leven met een aangeboren gelaatsafwijking. 1 op 600 kinderen wordt geboren met een gelaatsafwijking. Dit boek biedt deze kinderen, hun ouders en hun omgeving herkenning en helpt om de thematiek op een positieve manier bespreekbaar te maken. Het is een sterk geschreven verhaal van de hand van jeugdauteur Guy Didelez.

De auteur is er in geslaagd om in dit boek medische en psychologische achtergrond informatie op subtiele wijze te verwerken in de dagelijks ervaringen van jongeren met een aangeboren gelaatsafwijking. 

VAGA hoopt met “Gebroken Glimlach” weer een steen te hebben verlegd in de lange weg naar een gewone toekomst voor kinderen geboren met een defect in het gezicht. 

Het boek is uitgegeven door Clavis Uitgeverij i.s.m. VAGA vzw, Vereniging voor Aangeboren Gelaatsafwijkingen. 
VAGA onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin.

Kaat is in de wolken: ze heeft net leren chatten en maakt al meteen een vriend, Wannes. Het klikt tussen de twee jongeren en algauw wil Wannes weten hoe het meisje eruitziet. Kaat is echter te beschaamd om een foto online te zetten. Ze heeft een lipspleet en is erg onzeker over haar uiterlijk. Lien, de beste vriendin van Kaat, stelt het meisje gerust: na alle operaties kun je er bijna niets meer van zien. Toch wil Kaat liever wat wachten. Ze wordt immers opnieuw geopereerd en daarna zal ze er nog beter uitzien. Pas dan zal ze Wannes een foto laten zien. Maar vlak na de operatie staat de jongen zomaar voor de deur …

Technische info:
Titel: Gebroken glimlach
Auteur: Guy Didelez
Prijs: 13,95 EUR - ISBN 978 90 448 1154 4
Vanaf 12 jaar - 125 pagina’s gebonden - Formaat: 135 x 195 mm
Te bestellen bij VAGA en in de betere boekhandel

Bijlage: Foto van jongeren geboren met een lip, kaak en verhemeltespleet

Foto: Jimmy Kets