Menu Content/Inhalt
Home arrow Geef o/e glimlach arrow Aanvraagformulier
Aanvraagformulier Afdrukken E-mail
vrijdag 27 juli 2007

Ouders met kinderen die lijden aan schisis kunnen een aanvraagformulier voor financiële steun indienen. Om weerhouden te worden moeten de ingestuurde dossiers aan bepaalde selectiecriteria voldoen die werden vastgesteld door het Nationaal selectie Comité: inkomsten, het aantal kinderen in de familie, de leeftijd van het kind waarvoor steun wordt aangevraagd, de aard van de afwijking en de noodzakelijkheid van de behandeling zijn de belangrijkste.

De eigenlijke selectie gebeurt in twee stappen: een preselectie door de klinieken en een finale selectie door het Nationaal Selectie Comité.

In totaal werden over heel België 165 klinieken schriftelijk gecontacteerd met de vraag samen te werken aan het " Geef om een glimlach " - project. Dokters die denken een patiënt te behandelen die kans maakt op financiële steun kunnen het patiëntendossier en een ingevulde vragenlijst, die door het Nationaal Selectie Comité werd opgesteld, indienen.

Het Nationaal Selectie Comité voert dan elk jaar 3 selecties uit. De dossier moeten daarom binnen zijn voor 31 december, 30 april of 31 augustus.

De dossiers worden op geen enkel moment door een niet-lid van het Selectie Comité gelezen. De leden van het Nationaal Selectie Comité analyseren de dossiers en ordenen ze eerst volgens behoefte aan financiële steun. Hoeveel kinderen uiteindelijk geholpen kunnen worden hangt af van de som geld die wordt ingezameld en van de geldelijke steun die wordt voorzien per geselecteerde patiënt. Iedereen die een dossier heeft ingediend wordt schriftelijk op de hoogte gehouden van de afloop

Wenst u meer inlichtingen, bel 02/716.09.19 of mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken


Download het aanvraagformulier
Om het formulier te kunnen bekijken hebt u Adobe Acrobat Reader nodig.

Lees hier de wettekst voor het recht op de privacy